Radno vrijeme caffe bar BOGART: 07h- 02h, poklon galerija MAESTRAL: 09h-23h, izleti brodom grad Krk ŽARA: cijelo ljeto
Nazovite nas +385 91 581 8646, +385 91 569 3627
Pišite nam info@bestinkrk.com bogart.krk@gmail.com bodul@inet.hr

Pravila privatnosti

Pažljivo pročitajte:  Pravila privatnosti i korištenja ove web stranice

Zajednički obrt “ADRIATIC”  vlasnik je www.bestinkrk.com intenetske stranice.

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu registracije Kupaca Internet stranice www.bestinkrk.com odnosno u procesu registracije Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama (newsletter) Internet stranice www.bestinkrk.com.

Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja www.bestinkrk.com.

bestinkrk.com kao pružatelj usluga Internetske stranice www.bestinkrk.com pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj Obrt “ADRIATIC”, vl. ZLATKO ŽUŽIĆ I GORAN JUREŠIĆ, PINEZIĆI, KRČ 40, 51500 KRK, (u daljnjem tekstu www.bestinkrk.com) obrađuje osobne podatke.

Upućuju se Kupci Internet stranice www.bestinkrk.com (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i akcijama www.bestinkrk.com(u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke bestinkrk.com prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

Svaki Kupac odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu info@bestinkrk.com

Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije Kupca odnosno prijavom na Internet stranici www.bestinkrk.com od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama www.bestinkrk.com , Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

bestinkrk.com i osobe odgovorne za održavanje ove Internet stranice, kao i direktori, službenici i zastupnici bestinkrk.com , smatraju da su sve informacije sadržane na ovoj Internet stranici točne. Međutim, ne postoji nikakvo jamstvo za točnost ili pouzdanost ovdje navedenih informacija i bestinkrk.com ne priznaje nikakvu odgovornost za bilo kakav izravni ili neizravni gubitak ili štetu koju je primatelj pretrpio oslanjajući se na bilo što navedeno ili ispušteno s Internet stranice www.bestinkrk.com.

© bestinkrk.com

Čitav sadržaj dostupan na Web stranici bestinkrk.com (www.bestinkrk.com) zaštićen je autorskim pravom. Osim dopuštenog korištenja, bestinkrk.com posjetiteljima stranice daje odobrenje da preuzimaju i izlažu materijal zaštićen autorskim pravom samo u privatne svrhe. Za reprodukciju ili korištenje materijala zaštićenog autorskim pravom izvan takve svrhe, potrebno je zatražiti dopuštenje izravno od bestinkrk.com . Ako je dopuštenje dano, ono mora biti podvrgnuto zahtjevu da ime vlasnika autorskog prava i njegov interes za materijal budu navedeni pri reproduciranju ili citiranju materijala, nekog njegovog dijela ili cjeline.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje bestinkrk.com putem Internet stranice www.bestinkrk.com ?

Prilikom registracije osobe za Kupca www.bestinkrk.com Internet stranice, bestinkrk.com će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su:

 • ime i prezime
 • adresa (uključujući poštanski broj)
 • e-mail adresa
 • telefonski broj
 • korisničko ime i lozinka
 • informacije o proizvodima i uslugama koje ste kupili
 • Vašu IP adresu
 • Vašu lokaciju
 • Vaš internet preglednik

Kada s tvrtkom bestinkrk.com komunicirate u svojstvu poslovnog korisnika, dobavljača ili poslovnog partnera, mogli bismo prikupljati sljedeće podatke:

 • Vaše ime
 • Vaša adresa e-pošte
 • Vaš telefonski broj
 • Vaša slika
 • Vaša IP adresa
 • Vaša poslovna adresa
 • Naziv i adresa tvrtke za koju radite
 • osobni detalji koji bi mogli biti relevantni za poslovni odnos( npr., vaši hobiji, dob)

Kupac ima pravo prijaviti svoju e-mail adresu za Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama www.bestinkrk.com Internet stranice. Prilikom prijave Korisnika, www.bestinkrk.com će poslati e-mail s podacima za potvrdu same prijave kako bi smanjili bilo kakvu mogućnost zlouporabe te prijava putem trećih osoba. Prilikom prijave kupca za Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama www.bestinkrk.com Internet stranice, bestinkrk.com može od  budućeg Korisnika zatražiti:

 • e-mail adresu
 • Vaše ime

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu www.bestinkrk.com, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i www.bestinkrk.com stranicama koje su vam prikazane. www.bestinkrk.com preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice www.bestinkrk.com. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

Društvene mreže

Ako ste član raznih društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter, Yammer, Pinterest, Instagram, LinkedIn itd., trebali biste biti upoznati s alatima koje pružaju ta web-mjesta koji vam omogućavaju odabir načina dijeljenja osobnih podataka na profilima društvenih mreža.

Tvrtku bestinkrk.com obavezuju prakse ili pravila privatnosti tih trećih strana, kao i vlastita interna pravila za društvene mreže i ova pravila privatnosti, pa vam preporučujemo da pročitate primjenjive obavijesti o privatnosti, odredbe uporabe i slične informacije o načinu na koji se vaši osobni podaci koriste na tim društvenim mrežama.

Osim toga, ovisno o odabiru vezanom uz postavke na raznim web-mjestima društvenih mreža, – i/ili u kombinaciji s vašim postavkama na web-stranicama tvrtke bestinkrk.com ), određeni osobni podaci možda će se podijeliti s tvrtkom bestinkrk.com , na primjer informacije o vašim aktivnostima na mreži, profilima društvenih mreža (npr. interesi, bračno stanje, spol, korisničko ime, fotografija, komentari i sadržaj koji ste objavili/podijelili itd.).

U koju svrhu www.bestinkrk.com prikuplja i obrađuje osobne podatke?

www.bestinkrk.com prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice www.bestinkrk.com u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici www.bestinkrk.com, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bili individualnija te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.

www.bestinkrk.com prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti www.bestinkrk.com Internetsku stranicu. Niti jedan dio Internetske stranice www.bestinkrk.com nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici www.bestinkrk.com, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.
Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici www.bestinkrk.com te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@bestinkrk.com.

S kojim primateljima www.bestinkrk.com dijeli osobne podatke?

www.bestinkrk.com neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.
www.bestinkrk.comće kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:

 1. Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen
 2. Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa
 3. Prodavateljem proizvoda u konkretnom procesu kupnje kada je bestinkrk.com ovlašteni trgovinski zastupnik na bestinkrk.com u kojem slučaju prodavatelj koji izdaje račun i isporučuje robu mora imati podatke o registriranom Kupcu na www.bestinkrk.comstranici. U ovom slučaju prodavatelju se prosljeđuju osobni podaci Kupca i to: ime, prezime, adresa

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

www.bestinkrk.com pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca Internet stranice www.bestinkrk.com na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest mjeseci nakon prestanka registracije Kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. www.bestinkrk.com pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

Pristup i ispravak osobnim podacima

Kupac i Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na „Moj račun“ gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s www.bestinkrk.com. Kupac i Korisnik može zatražiti i dobiti od www.bestinkrk.comcjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: info@bestinkrk.com.

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@bestinkrk.com i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od www.bestinkrk.com putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@bestinkrk.com  u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@bestinkrk.com . Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i www.bestinkrk.com odvija sigurnim protokolom.  Zaštitu podataka www.bestinkrk.com uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako www.bestinkrk.com provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice www.bestinkrk.com te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. www.bestinkrk.com se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

Izmjena Izjave o privatnosti

Ovu Izjavu o privatnosti, www.bestinkrk.com može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na www.bestinkrk.com Internet stranici. Zato www.bestinkrk.com poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.bestinkrk.com. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici www.bestinkrk.com. Nastavak uporabe Internetske stranice www.bestinkrk.com od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

Pravila o postupanju s „kolačićima“

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na www.bestinkrk.com Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica www.bestinkrk.com funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.
Kolačič (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.
Kolačići se mogu klasificirati kao:
Privremeni kolačići (Session cookies)  – pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internatskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići (Persistent cookies) –  Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. www.bestinkrk.com koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete www.bestinkrk.com.
Kolačić od prve strane – oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste  kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Kolačići od treće strane – postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).
Ovi kolačići nisu postavljeni od strane www.bestinkrk.com, te najčešće služe kao pomoć  pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.
Koje su Vam opcije dostupne?
U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safary, Firefox ili Crome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije „pomoć“ u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate.
Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na www.bestinkrk.com Internet stranici.

Zahjtev za pristup privatnim podacima

 

Translate »